Αγρότες Θεσσαλίας σε κινητοποίηση: Απαιτούν αποζημιώσεις για την καταστροφική κακοκαιρία του Daniel

0
12

Οι αγρότες στη Θεσσαλία έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, απαιτώντας την πλήρη αποζημίωση για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel. Παρά τις προκαταβολές που έχουν ήδη λάβει, ζητούν την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, περίπου 200 τρακτέρ βρίσκονται στον Πλατύκαμπο και αναμένουν συναντήσεις και συνελεύσεις για τον σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών. Τα αιτήματά τους επικεντρώνονται αποκλειστικά στις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο κ. Μαρούδας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποστράγγιση των υδάτων, προκειμένου να διατηρηθεί ο θεσσαλικός Κάμπος και να παρασχεθούν αποζημιώσεις βάσει της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται σε χωριά των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, όπου πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις εξακολουθούν να καλύπτονται από νερό, και οι αγρότες ανησυχούν για το πότε θα είναι δυνατό να επαναφέρουν τις καλλιέργειές τους.

Συγχρόνως, υπάρχουν κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως ο Βόλος, η Καρδίτσα, η Ελασσόνα και η Όσσα, όπου οι αγρότες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.