Ακτιβιστές για το κλίμα κάνουν πράσινο το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας σε απεργιακή διαμαρτυρία – [Bίντεο]

0
14
Venice's waters turn green due to an unknown substance near the Rialto Bridge, in Venice, Italy in this handout image released May 28, 2023. Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. DO NOT OBSCURE LOGO. BEST QUALITY AVAILABLE.

Σε μια δραματική επίδειξη περιβαλλοντικού ακτιβισμού, μέλη της ομάδας Extinction Rebellion πήγαν στο εμβληματικό Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, βάφοντας τα νερά του πράσινα για να συμβολίσουν τη δέσμευσή τους να ευαισθητοποιήσουν για την κλιματική αλλαγή. Οι διαδηλωτές, που αιωρήθηκαν από τη γέφυρα του Ριάλτο πάνω από το κανάλι, έκαναν μια ισχυρή δήλωση με ένα πανό που έγραφε, «COP28: Ενώ η κυβέρνηση συνομιλεί, κρεμάμε από μια κλωστή».

Πράσινα τα νερά στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, πιθανολογούν επέμβαση  ακτιβιστών

Η συμβολική πράξη εφιστά την προσοχή στον επείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης των κλιματικών ζητημάτων και της ευθραυστότητας του πλανήτη. Η χρήση εμβληματικών τοποθεσιών όπως η Βενετία, καθώς και οι ταυτόχρονες διαδηλώσεις στη Ρώμη, το Τορίνο, το Μιλάνο και τη Μπολόνια, ενισχύουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη για ενοποιημένη δράση. Καθώς ο κόσμος αναμένει τις συζητήσεις για το COP28, αυτοί οι ακτιβιστές φροντίζουν να μην αγνοηθεί το μήνυμά τους, τονίζοντας την κρίσιμη ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για το κλίμα.

@skynews #Environmental #campaigners used a dye to turn #Venice's #GrandCanal green in #protest at what they said was a lack of progress at the #COP28 #climate summit in #Dubai ♬ original sound – Sky News