Αλλαγή τόνου από τον Μπάιντεν στην κρίσιμη στιγμή: Αντιδράσεις στην εκστρατεία βομβαρδισμού του Ισραήλ

0
9

Στην καρδιά της εκτεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να ρυθμίζει τον τόνο των δηλώσεων του σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Υπό πίεση από το εσωτερικό του κόμματος και τη βάση υποστηρικτών του, ο Μπάιντεν φαίνεται να αλλάζει την προσέγγισή του στις απώλειες των Παλαιστινίων και στις επιδόσεις του Ισραήλ.

Στις πρώτες φάσεις της σύγκρουσης, ο Πρόεδρος αντιμετώπιζε με επιφύλαξη τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων των Παλαιστινίων, ενώ αναρωτιόταν αν οι αναφορές ήταν αξιόπιστες. Ωστόσο, μέλη της διοίκησης του αναγνώρισαν στη συνέχεια ότι τα στοιχεία από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ήταν αξιόπιστα.

Επικοινωνία Μπάιντεν- Νετανιάχου: Στο επίκεντρο ο συντονισμός για την  υποστήριξη του Ισραήλ

Την Τρίτη, ο Μπάιντεν φάνηκε να εκφράζει επικρίσεις για τη σκληρή εκστρατεία βομβαρδισμών του Ισραήλ, αναφέροντας ότι «αρχίζουν να χάνουν αυτή την υποστήριξη». Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή του προς την ανακοίνωση ότι η παροχή στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ θα συνεχιστεί.

Παρά την εμφανή αλλαγή στην προφορά του, ο Μπάιντεν παραμένει να στηρίζει το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 14 δις. δολαρίων για το Ισραήλ και αντικαθίσταται στις κλήσεις για την κατάληψη του πυρός.