Ανθρωπιστική κρίση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – [Βίντεο]

0
6

Ο Παύλο Παυλίδη, ιατροδικαστής στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, μιλάει για το δύσκολο έργο του στον χώρο της μεταναστευτικής κρίσης. Αναλαμβάνει νεκροψίες για τους μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους κατά την προσπάθεια εισόδου στην Ελλάδα. Ενώ τα αίτια θανάτου είναι συνήθως φανερά, το πραγματικό ερώτημα είναι ποιοι ήταν οι άνθρωποι αυτοί. Με φωτογραφίες, επισημαίνει τη διαφορά μεταξύ των θυμάτων πνιγμού και υποθερμίας.

It's 34,361 and rising: how the List tallies Europe's migrant bodycount |  Migration | The Guardian

Η καθημερινή προσπάθεια του Παύλου γίνεται εμφανής, καθώς εντοπίζει τα στοιχεία που μπορούν να ταυτοποιήσουν τα θύματα. Από διαβατήρια που διαλύονται στο νερό μέχρι ρούχα, τατουάζ και κοσμήματα, καταγράφονται προσεκτικά για μελλοντική αναγνώριση. Προσπαθεί να έχει καποια στοιχέια να δωσει σε οικογένειες, περιμένοντας τη μέρα που κάποιος θα αναγνωρίσει ένα από τα θύματα και θα δώσει ένα όνομα στο πτώμα.

Η εργασία του αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα της μεταναστευτικής κρίσης, ενθαρρύνοντας την κοινωνία να κατανοήσει τον ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στα σύνορα.

@skynews At the Alexandroupolis #hospital in #Greece they store the bodies of #migrants that have died whilst trying to get into #Europe, often with no form of official #identification. Watch more @Sky News ♬ original sound – Sky News