Αντίστροφη μέτρηση πληρωμών: Επιδόματα και αυξημένες συντάξεις ξεκινούν από τις 20 Δεκεμβρίου

0
9

Από τη μεθεπόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει ο “χορός” των πληρωμών και των αυξημένων συντάξεων για περίπου 4,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες συντάξεις κατά 3%, ενώ θα πληρωθούν και τα επιδόματα, όπως αυτά της προσωπικής διαφοράς (100 έως 200 ευρώ), της αλληλεγγύης και του ΟΠΕΚΑ.

Η χρονική σειρά των πληρωμών περιλαμβάνει:

  1. 20 Δεκεμβρίου: Έναρξη καταβολής των αυξημένων συντάξεων για τον μήνα Ιανουάριο.
  2. 21 Δεκεμβρίου: Πληρωμή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, το οποίο θα είναι της τάξης 100, 150 ή 200 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης (για συνταξιούχους με συντάξεις από 700 έως 1.600 ευρώ).
  3. 22 Δεκεμβρίου: Καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 150 ευρώ, σε χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη που δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ.

Επιπλέον, η αύξηση της εθνικής σύνταξης επηρεάζει και άλλες κατηγορίες συντάξεων, όπως αναπηρίας, χηρείας, τις μειωμένες, των υπερηλίκων, και των νεαρών συνταξιούχων από ατυχήματα εργασίας.

Οι αυξημένες συντάξεις αναμένεται να οδηγήσουν σε αυξημένα εισοδήματα για πολλούς συνταξιούχους, ενώ οι επιδοτήσεις και επιδόματα θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των οικονομικών τους.