Απόλυτα μελωμένα μελομακάρονα: Η υπέροχη συνταγή για χριστουγεννιάτικη απόλαυση

0
3

Συνταγή για τα Πιο Νόστιμα Μελομακάρονα που Θα Εντυπωσιάσουν!

Το μυστικό για τα εκπληκτικά μελομακάρονα κρύβεται στο μέλωμα! Η κατασκευή του σιροπιού μερικές ώρες πριν είναι ο πρώτος κανόνας, ενώ η χρήση φρέσκου χυμού και φλοιού πορτοκαλιού προσθέτει μοναδική γεύση!

Υλικά για τα μελομακάρονα:

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψηλό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 180 γρ ελαιόλαδο
  • 400 γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
  • 400 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 3-5 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Για το μέλωμα:

  • 1 πορτοκάλι, κομμένο
  • 3 sticks κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 500 γρ νερό
  • 750 γρ ζάχαρη λευκή
  • 150 γρ μέλι

Οδηγίες:

@majenco #Melomakarona #Recipe Majenco’s point of view on www.queen.gr #Traditional #Greek #ChristmasCookies #Christmas2023 #Μελομακαρονα #WhenICookICookS #LiveLoveLaughAndBeHappy #ForYou #FY #December2023 #Majenco ♬ Santa Baby – Gwen Stefani
  1. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε τα υλικά του μελώματος (εκτός από το μέλι) μέχρι να βράσουν. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το μέλι. Αφήστε να κρυώσει.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  3. Σε δύο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά των μελομακάρονων και προσθέστε τα στο αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  4. Τοποθετήστε τα μελομακάρονα σε δύο ταψιά και ψήστε για 25 λεπτά.
  5. Βγάλτε τα και βουτήξτε τα στο μέλωμα για 15 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι και σιρόπι ή μέλι.

Καλή απόλαυση!