Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Ρεκόρ πληρότητας με 90% στα χειμερινά ξενοδοχεία

0
7

Περίπου 90% των ξενοδοχείων σε ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς αναμένεται να είναι καταληφθεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με εκπροσώπους των ξενοδοχείων. Σημαντικοί προορισμοί αναμένεται να είναι οι περιοχές με θεματικά πάρκα, όπως Δράμα και Τρίκαλα Θεσσαλίας. Παρόλο που οι κρατήσεις κινούνται περίπου στο 30-40%, αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια των εορτών η πληρότητα θα αυξηθεί στο 85-90%.

Οι ξενοδοχειακές κρατήσεις στη Δράμα είναι ήδη στο 85%, και αναμένεται να παραμείνουν υψηλές κατά τη διάρκεια των εορτών. Ειδική αναφορά γίνεται στο Πήλιο και τη Μαγνησία, που εισέρχονται ξανά στον τουριστικό χάρτη, και αναμένεται πληρότητα άνω του 80%.

Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, κάποιες περιοχές της Ευρώπης όπως Ιταλία, Ισπανία, Λονδίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη και Παρίσι αναμένεται να είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους Έλληνες τουρίστες. Τα ταξιδιωτικά πακέτα για το εξωτερικό είναι κάπως ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι λόγω αυξημένου κόστους αεροπορικών εισιτηρίων.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της βιομηχανίας τουρισμού εκφράζουν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων των ορεινών προορισμών κατά τη διάρκεια του χειμερινού τουριστικού περιόδου, καθώς αυτή αποτελεί μόλις το 25% της συνολικής περιόδου, με το 85% πληρότητας να είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το έλλειμμα εισερχομένου τουριστικού ρεύματος είναι επίσης ανησυχητικό, και προτείνεται η ανάπτυξη στρατηγικής για την προσέλκυση των ελληνικών τουριστών και εκτός των κορεσμένων περιόδων.