Διχασμένη η ΕΕ σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας: Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός φρενάρει την πρόοδο – [Βίντεο]

0
8

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε έκκληση προς τους ηγέτες της ΕΕ να υποστηρίξουν την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας, επισημαίνοντας την επείγουσα ανάγκη για υποστήριξή τους. Ωστόσο, εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των ηγετών της ΕΕ έρχονται στο προσκήνιο, ειδικά με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να αντιτίθεται εντονότατα στην προσχώρηση της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Ο διχασμός εντός της ΕΕ αποκαλύπτει ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο της Ουκρανίας προς την ένταξη στην ένωση. Η αντίθεση του Όρμπαν έχει προκαλέσει αδιαφορία στη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας, με την αυξανόμενη ένταση να επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών μελών.

Εκ νέου «όχι» του Όρμπαν στην έναρξη των διαδικασιών ένταξης της Ουκρανίας  στην ΕΕ - Politica.gr

Η έκκληση του Ζελένσκι υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ουκρανίας για ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές αξίες και την επιθυμία της για στενότερη ένωση με την ΕΕ. Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις αυτής της πιθανής ένταξης περιπλέκουν περαιτέρω την εσωτερική δυναμική, καθώς διάφορα κράτη μέλη ζυγίζουν τα οφέλη και τις προκλήσεις που συνδέονται με αυτή την εξέλιξη.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, η ΕΕ αντιμετωπίζει μια εύθραυστη ισορροπία μεταξύ του να εκπληρώνει τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας και της διαχείρισης της εσωτερικής διαφωνίας μεταξύ των κρατών μελών. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου θα επηρεάσει σημαντικά τη μελλοντική πορεία των σχέσεων ΕΕ-Ουκρανίας και μπορεί να έχει ευρύτερες επιπτώσεις για τη θέση της ΕΕ ως προς τη διεύρυνση.

@c4news Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy urged EU leaders to back Ukraine's membership talks. But EU leaders have clashed over support for Ukraine, with Hungarian Prime Minister Viktor Orban attempting to block their EU accession bid. #zelenskyy #eu #ukraine #orban #politics #c4news ♬ original sound – Channel 4 News