ΕΕ: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

0
11

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν ότι η συνεχιζόμενη βία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου θα αυξήσει την ισλαμική τρομοκρατία στην ήπειρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει έναν «τεράστιο κίνδυνο» τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την περίοδο των γιορτών, προειδοποίησε την Τρίτη η επικεφαλής των εσωτερικών υποθέσεων της ένωσης.

«Με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την ερχόμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η Ίλβα Γιόχανσον πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στην Βρυξέλλες.

«Είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στο Παρίσι», πρόσθεσε. «Δυστυχώς, το έχουμε δει και νωρίτερα».

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τον αυξημένο κίνδυνο ισλαμικής τρομοκρατίας στην ηπειρωτική Ευρώπη.

“Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας συνεργάζονται πολύ στενά. Πρέπει να παρακολουθούμε ιδιαίτερα στενά τις ισλαμιστικές απειλές αυτή τη στιγμή και να αναλάβουμε δράση κατά της ισλαμιστικής προπαγάνδας μαζί με τις γειτονικές χώρες”, είπε η Φέιζερ.