Ειδοποίηση από την εφορία: Έρχεται το «112» για τους φορολογικούς «ξεχασιάρηδες»

0
3

Ο γνωστός ήχος του «112» θα παραμείνει ενεργός, αλλά αυτή τη φορά δεν θα συνδέεται με καιρικές συνθήκες. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) χρησιμοποιεί το σύστημα άμεσης ενημέρωσης μέσω του «112» για να προειδοποιεί και να ενημερώνει τους φορολογούμενους, προκειμένου να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν εξατομικευμένες ειδοποιήσεις στα κινητά τους για οφειλές που πρέπει να εξοφλήσουν εντός των επόμενων 2-3 ημερών. Οι εν λόγω οφειλές αφορούν σε δόσεις φόρου εισοδήματος, Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ), υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, πληρωμή ρυθμίσεων και άλλα.

Το «112» της εφορίας θα προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα προβολής του φορολογικού τους προφίλ, λήψης εξατομικευμένων ειδοποιήσεων και ενημερώσεων, καθώς και πληρωμής μέσω κάρτας. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα λαμβάνει ειδοποίηση για την ημερομηνία υποβολής ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής. Επίσης, θα ειδοποιείται για την πληρωμή φόρου που πλησιάζει, και σε περίπτωση παραβάσεων, θα λαμβάνει υπενθυμίσεις.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων ρυθμίσεων ή τη μη καταβολή τους, προκειμένου να διορθώσουν την κατάσταση εγκαίρως. Σε περίπτωση παράβασης, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όχι μόνο για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, αλλά και για τις κυρώσεις που επιβάλλονται.