Εκτέλεση της διαβόητης γυναίκας ‘κατά συρροή δολοφόνου’ στην Κίνα

0
10

Η Λάο Ρονγκτζί, η διαβόητη γυναίκα “κατά συρροή δολοφόνος” της Κίνας, εκτελέστηκε στην επαρχία Jiangxi, μετά την επιβεβαίωση της θανατικής ποινής που επιβλήθηκε λόγω της συμμετοχής της σε ληστεία, εκβιασμός και δολοφονία επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, κατά τη διάρκεια των 1996-1999.

Η δικαιοσύνη της Κίνας, αφού εξέτασε την έφεση της, επικύρωσε τη θανατική ποινή, τονίζοντας τα εγκλήματα της Λάο που περιλάμβαναν ληστεία, απαγωγές και απειλές για τη ζωή των θυμάτων. Η καταδίκη της συνέπεσε με την πορεία της από το 2019, όταν συνελήφθη και έλαβε κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ληστεία και απαγωγή.

China executes notorious female 'serial killer' Lao Rongzhi: Report

Πέρα από τη θανατική ποινή, αφαιρέθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα και κατασχέθηκαν η περιουσία της. Η Λάο Ρονγκτζί περίμενε για περίπου δύο δεκαετίες τη στιγμή της δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα για να αποφύγει τη σύλληψη, μέχρι τη σύλληψή της στην επαρχία Φουτζιάν το 2019.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η Λάο, μαζί με τον πρώην φίλο της, Φα Ζίγινγκ, σχεδίασαν επιτόπου εγκλήματα, επιλέγοντας θύματα σε χώρους διασκέδασης. Οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με βία και σκότωσαν τα θύματα, επιδιώκοντας οικονομικό όφελος και προκαλώντας φόβο στην κοινωνία.