Ένα τραγούδι που έγινε viral για φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις “Leve Palestina”

0
28

Το “Leve Palestina” είναι ένα τραγούδι του σουηδικού συγκροτήματος Kofia, που έχει γίνει γνωστό για τη στήριξή του προς τον παλαιστινιακό λαό. Η φράση “Leve Palestina” μεταφράζεται από τα Σουηδικά σε “Ζήστε Παλαιστίνη” ή “Ζήτω η Παλαιστίνη”. Το τραγούδι έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές φιλοπαλαιστινιακές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων διαδηλώσεων στη Στοκχόλμη.

Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο έκφρασης και κινητοποίησης για κοινωνικά και πολιτικά θέματα, και σε αυτήν την περίπτωση, το “Leve Palestina” έχει γίνει ένα είδος ύμνου που εκφράζει την αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό και τη διαμαρτυρία κατά του βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

@trtworld Why is the “Leve Palestina”, a song by Swedish band Kofia, has become a global anthem for pro-Palestinian groups on social media after it was recently played at mass protests in Stockholm calling for an end to Israel’s ongoing bombardment of Palestine’s Gaza. #levepalestina #freepalestine #levelevepalestina🇵🇸 #kofia #song #propalestine #gaza ♬ Leve Palestina – P