Επιδοτήσεις, συντάξεις, δώρα: Ενίσχυση των νοικοκυριών και έμπορων προς ανάκαμψη της αγοράς

0
4

Από σήμερα ξεκινά μια σειρά από πληρωμές που θα προσθέσουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ οι έμποροι περιμένουν με ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή, ελπίζοντας να αναζωογονήσει τις πωλήσεις τους πριν τις γιορτές. Οι πληρωμές σε επιδόματα, συντάξεις, και δώρα, προσφέροντας ρευστότητα σε πολλά νοικοκυριά.

Επιταγή ακρίβειας» σε συνταξιούχους: Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα  κοινωνικής αλληλεγγύης 150 ευρώ σε όσους έχουν
  1. Επίδομα Ακρίβειας: Σήμερα Δευτέρα (18/12) έχει προγραμματιστεί η πληρωμή του επιδόματος των 150 ευρώ σε 1,55 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους. Το επίδομα δίνεται σε εκείνους που έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023, με εισόδημα κάτω τα 700 ευρώ τον μήνα.
  2. Καταβολή Συντάξεων: Από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου, με αυξήσεις έως 3% για το έτος 2024.
  3. Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς: Στις 20 Δεκεμβρίου, οι συνταξιούχοι με κύριες συντάξεις έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ που θα λάβουν ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ.
  4. Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Στις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ για τον Δεκέμβριο και ειδικές οικονομικές ενισχύσεις.
  5. Επίδομα Θέρμανσης: Η πρώτη δόση του συστήματος θέρμανσης που καταβάλλεται σε νοικοκυριά που υποβάλλεται έως τις 8 Δεκεμβρίου.
  6. Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
  7. Μισθοί Δημοσίων Υπαλλήλων: Μέχρι την Παρασκευή να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για τον Ιανάριο με αυξήσεις μετά από 14 χρόνια.
  8. Market Pass: Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου που θα καταβληθεί διπλή δόση του Market Pass σε κάθε είδους πληγέντων περιοχών.

Αυτές οι πληρωμές εκτιμάται ότι θα δώσουν ώθηση στις δαπάνες των νοικοκυριών και θα αναζωογονήσουν την αγορά πριν τα Χριστούγεννα.