Εξαφάνιση Ναβάλνι από Ρωσία: Τέχνασμα του Κρεμλίνου για περαιτέρω απομόνωση κατά την προεκλογική περίοδο – [Βίντεο]

0
36

Η απότομη εξαφάνιση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κρατείτο σε φυλακές στη Ρωσία, πιθανότατα αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας του Κρεμλίνου να εντείνει την απομόνωσή του, καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για την επανεκλογή του. Οι ανησυχίες αυξήθηκαν όταν αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο Ναβάλνι δεν είναι πλέον στον κατάλογο των κρατουμένων, με την εκπρόσωπο του να αναφέρει ότι οι συνεργάτες και οι δικηγόροι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του εδώ και μια εβδομάδα.

Ο Ναβάλνι, γνωστός για τις αντικρατικές του θέσεις και τις μαζικές διαδηλώσεις, εκδίδει ποινή 19 ετών φυλάκισης για εξτρεμισμό. Οι αρχές μετέφεραν τον Ναβάλνι από τη φυλακή του σε απομακρυσμένη τοποθεσία, αλλά δεν ανακοίνωσαν την τοποθεσία. Οι μεταφορές στις ρωσικές φυλακές είναι εξαιρετικά μυστικές, με τις αρχές να κρατούν τις εμπιστευτικές πληροφορίες για εβδομάδες.

Alexei Navalny Cannot Be Reached in Prison, Lawyers Say

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πιθανότατα επιχειρεί να διατηρήσει μυστική την τοποθεσία του, ενώ ο Πούτιν ετοιμάζεται να παρατείνει την κυριαρχία του για άλλα χρόνια. Οι ανησυχίες αυξάνονται, ιδίως λόγω της πρόσφατης ασθένειας του Ναβάλνι, που σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, έχει πληγεί από λιποθυμίες και δεν λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα.

Οι αντιπολιτευτικοί κύκλοι ελπίζουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να υπονομεύσουν τη δημόσια υποστήριξη προς τον Πούτιν, ενώ η επιστροφή του στην εξουσία φαίνεται σίγουρη. Η επανεκλογή του Πούτιν θα τον καθιστά στο προσκήνιο για περισσότερα χρόνια, και οι κινήσεις γύρω από τον Ναβάλνι προκαλούν πολιτικές ανησυχίες για περαιτέρω πολιτική κατάπτωση στη Ρωσία.

@c4news Vladimir Putin’s long-time political opponent, Alexei Navalny, has gone missing from a Russian jail – where he’s serving a 19-year sentence for extremism. #News #Russia #VladimirPutin #Putin #C4News ♬ original sound – Channel 4 News