Γάζα: Κανείς πλέον δεν είναι ασφαλής

0
17

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μιας γυναίκας που ζει στη Γάζα.

Η γυναίκα περιγράφει σκηνές από την καθημερινότητα που βιώνουν πλέον οι κάτοικοι της περιοχής.

Δεν είμαστε ασφαλείς, φαίνεται να λέει στο βίντεο.

“Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Δεν έχουμε τροφή, οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν τίποτα στις αγορές, δεν μπορούν να βρουν τίποτα να φάνε στους δρόμους. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους Παλαιστινίους και τους κατοίκους της Γάζας. Η κεντρική περιοχή είναι σε πολιορκία”.

“Η βόρεια περιοχή είναι σε πολιορκία και η νότια περιοχή επίσης. Τα τεθωρακισμένα οχήματα περικυκλώνουν την υπόλοιπη περιοχή, και δεν μπορούμε να βγούμε προς τις νότιες περιοχές. Οι Παλαιστίνιοι αισθάνονται ότι υπάρχει μια τεράστια εισβολή από το έδαφος που κατευθύνεται προς το νότο, όπου είχαν εμπιστοσύνη στις ισραηλινές δυνάμεις. Την πρώτη εβδομάδα, τους κάλεσαν να εκκενώσουν τη βόρεια περιοχή και να κατευθυνθούν προς το νότο. Ωστόσο, όπως παρατηρείτε, μετά το πέρας της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, πολλοί στόχοι έχουν καταστραφεί στην νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Σπίτια, σχολεία, τέμενοι, όλα επηρεάζονται στη Λωρίδα της Γάζας και κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές”.

@aljazeeraenglish “Houses, schools, mosques, everything is being targeted in the Gaza Strip.” #Palestinian journalist Hind Khoudary describes the dire conditions in central #Gaza where civilians are trapped with nowhere to go. #khanyounis #gazacity #israelpalestine #news ♬ original sound – Al Jazeera English