Γάζα: Μέλη της Χαμάς παραδίδουν ημίγυμνοι τα όπλα τους – [Βίντεο]

0
25

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, επιβεβαίωσε την παράδοση δεκάδων ενόπλων μελών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ένα βίντεο από τη σημερινή παράδοση κυκλοφόρησε, δείχνοντας τα μέλη της Χαμάς να παραδίδουν τα όπλα τους και να συλλαμβάνονται, με τον Χαγκάρι να επιβεβαιώνει την εξέλιξη.

Hamas terrorists surrendering to IDF forces in the Gaza Strip. Each and everyone of them came forward and threw his empty rifle on the ground.

They are in their underwear to show that they are not armed and are not wearing explosive belts. pic.twitter.com/iLka0TmncZ— Ofir Gendelman (@ofirgendelman) December 9, 2023

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τρομοκράτες που παραδόθηκαν στις περιοχές Shejaiya και Jabaliya παρέδωσαν όπλα και εξοπλισμό. Επίσης, ανέφερε πληροφορίες που προέκυψαν από ανακρίσεις των παραδοθέντων τρομοκρατών:

Η κατάσταση των επιχειρήσεων στο έδαφος είναι δύσκολη και η ηγεσία της Χαμάς, με επικεφαλής τον Yahya Sinwar, αρνείται την πραγματικότητα, παρόλο που είναι ενημερωμένη για τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Χαγκάρι.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει «ένα ευρέως διαδεδομένο αίσθημα ότι η ηγεσία της Χαμάς, που βρίσκεται στα τούνελ, δεν ενδιαφέρεται για το κοινό στη Γάζα που βρίσκεται πάνω από το έδαφος».

«Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τις ανακρίσεις δημιουργούν περισσότερους στόχους και μας βοηθούν στην επιχειρησιακή δραστηριότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF.