Η Apple στρέφεται προς το μέλλον: Εντατική ανάπτυξη δικτύου 6G

0
4

Σύμφωνα με τον αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg, η Apple επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητής συνδεσιμότητας 6G για τις συσκευές της. Παρά τις προκλήσεις στον τομέα του δικού της modem 5G, η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στον επόμενο γενικότερο επίπεδο επικοινωνιών.

Το 2021, εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις για το ενδιαφέρον της Apple στον τομέα του 6G με αναρτήσεις θέσεων εργασίας. Η τελευταία θέση εργασίας για έναν Modem Systems Software Architect ψάχνει ένα άτομο που θα συντονίζει τον σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση μιας αρχιτεκτονικής αναφοράς 6G. Η αρχιτεκτονική αναφοράς αναφέρεται σε ένα πρότυπο μοντέλο ή πλαίσιο που χρησιμοποιείται ως βάση για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων και λύσεων.

Αυτή η επένδυση στον τομέα του 6G αναμένεται να εντατικοποιηθεί με την πρόσληψη περισσότερων μηχανικών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας 6G. Επί του παρόντος, πάροχοι εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση των δικτύων 6G, με τη συμμετοχή της Apple στο Next G Alliance να αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας. Οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι το 6G θα μπορούσε να επιτρέψει ταχύτητες πάνω από 100 φορές μεγαλύτερες από το 5G, ενώ η εμπορική του εφαρμογή αναμένεται περίπου το 2030.