Η Αθήνα ξεχωρίζει: Ανάμεσα στις κορυφαίες 50 πόλεις του κόσμου

0
11


Η Αθήνα κατατάχθηκε ως μία από τις κορυφαίες 50 πόλεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τον δείκτη World’s Best Cities που δημοσίευσε η εταιρεία Resonance Consultancy, με την πόλη να βρίσκεται στην 48η θέση. Η κατάταξη αναδεικνύει την εντυπωσιακή πορεία της Αθήνας προς την ανθεκτικότητα και τον μετασχηματισμό της, ιδίως αντιμετωπίζοντας πρόσφατες προκλήσεις όπως οικονομικές κρίσεις, πυρκαγιές και παγκόσμια πανδημία.

Ο δείκτης World’s Best Cities, βασιζόμενος σε ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα, καθώς και σε κριτικές χρηστών και δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύει τη συνολική ελκυστικότητα και απόδοση των πόλεων. Η Αθήνα αναδείχθηκε για την αναζωογόνηση της οικονομίας της, την προσέλκυση παγκόσμιων εργαζομένων και επιχειρήσεων, καθώς και την επιστροφή στα προ-πανδημικά επίπεδα τουρισμού.

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, η Αθήνα έλαβε υψηλές θέσεις, όπως η 31η για τα μουσεία, η 19η για τα ψώνια, η 22η για τη νυχτερινή ζωή και η 27η για τα αξιοθέατα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατατάχθηκε 43η.

Η άνοδος της Αθήνας στην κατάταξη μπορεί να αποδοθεί στην εντυπωσιακή ανάκαμψη και ανάπτυξή της, με την έκθεση να επαινεί την ανθεκτικότητά της και την αναγέννηση στους τομείς της γαστρονομίας και της φιλοξενίας, με πολλά νέα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Στην κορυφή του δείκτη βρίσκονται το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και η Σιγκαπούρη. Ο δείκτης αξιολόγησε πάνω από 270 πόλεις παγκοσμίως και βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία, κριτικές και δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.