Η καμπάνια της Zara πυροδοτείται από κλήσεις για μποϊκοτάζ λόγω ειρωνικής αναφοράς στη Γάζα – [Βίντεο]

0
25

Η διάσημη εταιρεία μόδας Zara βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μετά την πρόσφατη καμπάνια της με τίτλο “The Jacket“. Το αμερικανικό μοντέλο Kristen McMenamy πρωταγωνιστεί σε φωτογραφίες που προκαλούν αντιδράσεις, με κλήσεις για μποϊκοτάζ και κατηγορίες για ειρωνεία έναντι των θυμάτων στη Γάζα.

Η Καμπάνια “The Jacket” και οι Κατηγορίες για Αναισθησία

Στην καμπάνια, η McMenamy φαίνεται να κρατά ένα μανεκέν ντυμένο με λευκό ύφασμα, ενώ άλλες φωτογραφίες την δείχνουν ανάμεσα σε ερείπια, περιβαλλόμενη από αγάλματα και ξύλινα κουτιά. Η σύγκριση αυτή με τις φρικαλέες εικόνες από την κατεστραμμένη Γάζα έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό.

Η Αντίδραση στα Κοινωνικά Δίκτυα και οι Κλήσεις για Μποϊκοτάζ

Χρήστες των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν την αποδοκιμασία τους χρησιμοποιώντας το hashtag #BoycottZara, καλώντας τη μάρκα να αναθεωρήσει τις πρακτικές της. Το Zara βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιέσεις του κοινού, ενώ η καμπάνια της φαίνεται να έχει προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις για την ευαισθησία και την ευθύνη των μεγάλων εταιρειών στην προώθηση των προϊόντων τους.

Similar to the map of Palestine": Zara fashion campaign allegedly mocking  Gaza genocide sparks outrage online

Η Αντίφαση μεταξύ Τέχνης και Αναισθησίας

Η εταιρεία αντιμετωπίζει το ερώτημα εάν η τέχνη μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της αναισθησίας και να αντιληφθεί το κοινωνικό κλίμα. Η αντίφαση μεταξύ της έκφρασης τέχνης και της ευαισθησίας προς τα δεινά των άλλων γίνεται έντονα αισθητή, ανοίγοντας συζητήσεις για τον ρόλο της μόδας και της διαφήμισης στη σύγχρονη κοινωνία.

Από ότι φαίνεται η εταιρεία έχει αποσύρει την καμπάνια λόγο της εξέλιξης του κοινωνικού διαλόγου που έχει προκαλέσει τη συγκεκριμένη καμπάνια.

@itvnews Fashion giant #Zara accused of ‘mocking’ deaths in Gaza in latest ad campaign #ITVNews #Zarafashion #Gaza #news ♬ original sound – itvnews