Η Κίνα αντιδρά στην πολιτική της ΕΕ για τους περιορισμούς εξαγωγών

0
16

Η δήλωση της κινεζικής κυβέρνησης αναφορικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξαγωγές προς την Κίνα αναδεικνύει μια διάσταση στην προσέγγιση των δύο πλευρών. Ενώ η ΕΕ προσπαθεί να εφαρμόσει περιορισμούς στην εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας, η Κίνα εκφράζει αντίθετη άποψη, επισημαίνοντας ότι αυτή η πολιτική δεν φέρνει αποτελέσματα στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτή η απόκλιση θα μπορούσε να επηρεάσει την προσεχή συνάντηση κορυφής ΕΕ-Κίνας.

Η επικείμενη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ με την Κίνα αναμένεται να αφορά θέματα εμπορίου και διπλωματίας. Είναι η πρώτη φορά από το 2019 που οι δύο πλευρές θα συναντηθούν αντιμέτωπα, ενισχύοντας την σημασία της συνάντησης και της συζήτησης που αναμένεται να διεξαχθεί σχετικά με το εμπόριο και τις εμπορικές σχέσεις.

Η ΕΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε ανισορροπίες στις εμπορικές σχέσεις, αναδεικνύοντας την προσπάθεια της να διατηρήσει ισότιμες συνθήκες στο εμπόριο με την Κίνα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε αυτές τις διαφορές και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων που θα αποφέρουν οφέλη και στις δύο πλευρές.

Η ευχούμενη Κίνα υπογραμμίζει την ανάγκη διαχείρισης των διαφορών μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης, αναδεικνύοντας την επιθυμία της για μια θετική ατμόσφαιρα στη συνάντηση των ηγετών Κίνας-ΕΕ και την ανάπτυξη σταθερών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.