Ηλεκτρικό ρεύμα: Καταναλωτές “χαμένοι στα χρώματα’ – Ποιο τιμολόγιο είναι πιο συμφέρον

0
2

Η πρωτοχρονιά θα φέρει αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος, με τους καταναλωτές να κληθούν να επιλέξουν χρώμα για το τιμολόγιό τους. Οι επιλογές περιλαμβάνουν το μπλε για σταθερό τιμολόγιο, το πράσινο για ειδικό, το κίτρινο για κυμαινόμενο και το πορτοκαλί για δυναμικό τιμολόγιο. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα ειδικό πράσινο τιμολόγιο για όσους δεν επιλέξουν χρώμα.

Τα χρώματα στα τιμολόγια έχουν σκοπό να διευκολύνουν τους καταναλωτές και να τους επιτρέπουν να συγκρίνουν τιμές μεταξύ πάροχων. Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να αλλάζει το είδος του τιμολογίου που χρησιμοποιεί, εκτός από την περίπτωση του μπλε σταθερού τιμολογίου.

Τα χρώματα συνοδεύονται από διαφορετικούς τύπους τιμολογίων, και σκοπεύουν να δώσουν στον καταναλωτή καλύτερη εικόνα των τιμών και των προσφορών που προσφέρουν οι πάροχοι. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης τιμών με τη χρήση κωδικού QR και επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του ΡΑΑΕΥ.

Η αλλαγή αυτή επηρεάζει τη διαδικασία των τιμολογίων και επιδοτήσεων, με τις πληροφορίες να είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές μέσω εργαλείων όπως το κωδικός QR και ο ιστότοπος ΡΑΑΕΥ.