Καιρικές εκπλήξεις: Δεκέμβριος με άρωμα Απριλίου

0
11

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα Δευτέρα παρατηρείται αλλαγή στις καιρικές συνθήκες μετά από ένα βροχερό Σαββατοκύριακο. Αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας που θα διαρκέσει τις επόμενες ημέρες.

Παρ’ όλα αυτά, η ημέρα ξεκινά με αστάθεια και βροχές, ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, συνοδευόμενες από πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Στη συνέχεια, αναμένεται η υποχώρηση του κύματος κακοκαιρίας και η επικράτηση της ηλιοφάνειας.

Κατά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η εβδομάδα θα έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν τον Απρίλιο, λόγω μιας θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινείται προς τα ανατολικά. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με τιμές περίπου 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-24 βαθμούς στα δυτικά, ανατολικά και νότια.

Ωστόσο, από το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται μια πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται έντονο κρύο. Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αναμένεται να είναι ήπιες με θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου και πιθανότητα ελαφρών βροχών. Μετά την Πρωτοχρονιά, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, ενδεχομένως αναφέροντας χειμωνιάτικες συνθήκες.