Καιρικές εξελίξεις: Θερμή εισβολή μέχρι την Πέμπτη – Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για τις γιορτές

0
7

Τις επόμενες 24 ώρες, καθώς μια αφρικανική ζέστη θα πλήξει την περιοχή μας τον Απρίλιο, αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα συνήθη επίπεδα για αυτήν την εποχή.

Ωστόσο, από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται να παρουσιαστεί πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα Χριστούγεννα θα είναι ήπια, με υψηλές θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου και πιθανές βροχές κατά το διάστημα αυτό.

Μετά την Πρωτοχρονιά, αναμένεται να επιστρέψουν οι χειμωνιάτικες συνθήκες, με πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα βόρεια και δυτικά, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -01 έως 20 βαθμούς Κελσίου, με περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Συνοπτικά, η πρόγνωση του καιρού αναμένει αλλαγές στις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες, με περίοδο ζέστης ακολουθούμενη από κρυότερες θερμοκρασίες και πιθανές βροχές.