Κακοκαιρία: Επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού για χιόνια και ισχυρές καταιγίδες

0
41


Από σήμερα, η κατάσταση του καιρού στη χώρα μας θα αλλάξει σημαντικά, καθώς αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, αλλά και στα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου.

Στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις, ενώ από το βράδυ του σήμερα θα πλήξουν και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η νέα αυτή κακοκαιρία θα χαρακτηρίζεται από ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο.

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο χειμωνιάτικες το Σάββατο, και από τη Δευτέρα οι θερμοκρασίες θα ανέβουν ξανά. Η υγρασία θα είναι υψηλή σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, σήμερα, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με συννεφιές σε πολλές περιοχές, ενώ από το βράδυ αναμένονται βροχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Περιφέρεια Μακεδονίας, προετοιμαζόμενες για τις χιονοπτώσεις, έχουν τοποθετηθεί πάνω από 100 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ περίπου 4,5 με 5 χιλιάδες τόνοι αλατιού έχουν τοποθετηθεί σε αποθήκες της Περιφέρειας Μακεδονίας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου εξακολουθεί να ισχύει, προβλέποντας επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Συνοπτικά, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος, ενώ θα επηρεάσουν και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, ενώ παγετός αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.