Καταστροφικές πυρκαγιές στη Χιλή: 400 εκτάρια καμένα, 20 σπίτια επηρεάζονται, 300 εκκενώσεις – [Βίντεο]

0
2

Περισσότερα από 400 εκτάρια καταπλακώθηκαν από φωτιά στη Χιλή, με 20 σπίτια να πληγώνονται και 300 άνθρωποι να εκκενώνονται, σύμφωνα με τις αρχές. Η περιοχή Limache, βορειοανατολικά του Σαντιάγο στην περιοχή Valparaíso, βρίσκεται υπό την επίδραση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Chilean fire: Massive Christmas Eve fire destroys 120 homes in a seaside  town - The Washington Post

Οι εκτάκτως στρατολογηθείσες ομάδες πυροσβεστών, σε συνεργασία με στρατιωτικό προσωπικό, αντιμετωπίζουν τη φωτιά από τότε που οι αρχές κήρυξαν κόκκινο συναγερμό στην περιοχή.

Η Karina Cortés, ένας κάτοικος του οποίου η περιοχή εκκενώθηκε, περιέγραψε τη φρίκη της φωτιάς που προέρχεται από διάφορες κατευθύνσεις. Ο δήμαρχος Limache, Daniel Morales, επεσήμανε την ανάγκη για προληπτικές εκκενώσεις, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται σε μια περιοχή δυσπρόσιτη λόγω της έλλειψης τρεχούμενου νερού. Περισσότερο από 200 πυροσβέστες και πολλά οχήματα συμμετέχουν στη μάχη κατά των φλόγων, ενώ τρία ελικόπτερα και ένα αεροπορικό τάνκερ χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση της πυρόσβεσης.

@skynews Hundreds of residents were forced to #evacuate after a large #bushfire engulfed #homes in #Valparaiso, #Chile ♬ original sound – Sky News