Κίνδυνος Dengue Fever στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω κλιματικής αλλαγής – [Βίντεο]

0
18

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς προβλέπουν πιθανή αύξηση των κρουσμάτων δάγγειου πυρετού σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2060. Η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα ασιατικά κουνούπια τίγρεις, γνωστούς φορείς της νόσου, καθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο ευάλωτο στο εξάπλωση του δάγγειου πυρετού.

Το ασιατικό κουνούπι τίγρης, με επιστημονική ονομασία Aedes albopictus, βρίσκεται συνήθως σε θερμότερα κλίματα. Ωστόσο, με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια κλιματική αλλαγή, οι αυξανόμενες θερμοκρασίες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να το μετατρέψουν σε κατάλληλο βιότοπο για αυτά τα έντομα που μεταφέρουν ασθένειες.

Καμπανάκι» από ειδικούς: 4 από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες του κόσμου  έρχονται στη Βρετανία | ΣΚΑΪ

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας εκφράζουν ανησυχίες για την πιθανή εγκατάσταση αυτών των κουνουπιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του δάγκειου πυρετού. Ο δάγκειος πυρετός είναι μια ιογενής λοίμωξη που μεταδίδεται από τα κουνούπια και η εισαγωγή του ως διαδεδομένη ασθένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έθετε σημαντικές προκλήσεις για τη δημόσια υγεία.

Η προειδοποίηση έρχεται ως υπενθύμιση των ευρύτερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών και τονίζει τη σημασία της αντιμετώπισης περιβαλλοντικών παραγόντων για την πρόληψη κρίσεων υγείας.

@c4news Health officials are warning that dengue fever could become the norm in parts of the UK by 2060 because rising temperatures means the UK could become the perfect habitat for Asian tiger #mosquitoes which spread the disease. #DengueFever #Mosquito #dengue #asiantigermosquitoe #ukdengue #climatechange #uknews #c4news ♬ original sound – Channel 4 News