Κλείσιμο σταθμών μετρό σήμερα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

0
3

Σήμερα, λόγω των εκδηλώσεων και πορειών που διοργανώνονται για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κλείνουν δύο σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα:

  1. Ο σταθμός “Πανεπιστήμιο” του Μετρό θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας.
  2. Ο σταθμός “Μοναστηράκι” θα κλείσει από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας.

Οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Επίσης, πιθανές είναι οι μεταβολές δρομολογίων των ΜΜΜ που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Στους δρόμους της Αθήνας, σήμερα, υπάρχουν 4.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβανομένων των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗΣ, της ΔΙΑΣ, της Τροχαίας και της ασφάλειας. Το ελικόπτερο θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τον αέρα, ενώ τα drones θα παρέχουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο “Αίαντας,” το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Επιπλέον, κλιμάκια αστυνομικών θα παρακολουθούν τις πορείες για τον πιθανό εντοπισμό και αντιμετώπιση ατόμων που ενδέχεται να προκαλέσουν επεισόδια.

Προγραμματίζονται συγκεντρώσεις από μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, με τις Αρχές να είναι επιφυλακτικές για πιθανές εντάσεις και βίαιες πράξεις.