Κώστας Νεστορίδης: Ο ποδοσφαιρικός ζογκλέρ που άφησε ανεξίτηλο ίχνος στην Ελληνική ιστορία

0
7

Ο Κώστας Νεστορίδης, ποδοσφαιριστής που αφοσιώθηκε στο παιχνίδι με πάθος και ταλέντο, αφήνοντας ανεξίτηλο ίχνος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στη Δράμα το 1930 από Ποντίους γονείς, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στην Καλλιθέα, μεταφέροντας στα γήπεδά του για το παιχνίδι.

Ο Νεστορίδης προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Πανιωνίου και σύντομα κέρδισε θέση στην Εθνική ομάδα, αποτελώντας μέλος της από το 1951. Το 1955, μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, όπου ανέπτυξε τις απίστευτες ικανότητές του. Ο «ζογκλέρ» της ντρίμπλας, όπως τον αποκαλούσαν, έγινε αγαπητός όχι μόνο στους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και σε οπαδούς άλλων ομάδων.

Νέστορας»: O πρώτος σούπερ-σταρ των ελληνικών γηπέδων | Protagon.gr

Η εκπληκτική τεχνική του, το σπάσιμο της μέσης, η αίσθηση του χώρου και η ικανότητα να σκοράρει τον έκανε να ξεχωρίσει. Το γήπεδο έγινε το θέατρο των επιδόσεών του, καθώς πολλοί θυμούνται για τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Παράλληλα με την καριέρα του στην ΑΕΚ, έζησε μια σταθερή περίοδο στην Αυστραλία, αγωνιζόμενος για την Ελλάδα Μελβούρνης.

Νέστορας»: O πρώτος σούπερ-σταρ των ελληνικών γηπέδων | Protagon.gr

Πέρα από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ο Νεστορίδης ξεχώρισε και για το αίσθημα του κοινωνικού καθήκοντος. Κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της μεταπολίτευσης, πρόσφερε στο σπίτι του και την κοινωνία γενικότερα. Η εκτίμηση για το πρόσωπο του δεν περιορίστηκε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά εκτείνεται στον χαρακτήρα του και τις αρετές που εκπροσωπούνται.

Μετά από μια ζωή που είχε τα πάντα: τη λατρεία των φίλων, τη δόξα, τον σεβασμό, αλλά και τις προκλήσεις και τα αγωνιώδη στιγμιότυπα, ο Κώστας Νεστορίδης αποτελεί ένα πραγματικό είδωλο του ελληνικού αθλητισμού. Η αφιέρωσή του στην ΑΕΚ, η επιδραστική του παρουσία και ο ανθρωπιστικός χαρακτήρας του καθιστούν τον Νεστορίδη έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που γνώρισαν τη χώρα μας.

Κώστας Νεστορίδης: Ο θρύλος της ΑΕΚ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου  νοσηλευόταν | Sportal.gr

Με την απώλειά του (έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών), η Ελλάδα χάνει έναν θρύλο, έναν άνθρωπο που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, αλλά παράλληλα, διατηρεί ζωντανή τη μνήμη ενός αθλητή που πραγματικά έζησε για το ποδόσφαιρο και την αγάπη προς τον συνάνθρωπό του.