Κρίση στη Super League: Διαιτητές σε αποχή από τους αγώνες μετά τις απειλές

0
8

Οι διαιτητές της «μεγάλης» κατηγορίας της Super League επισήμαναν την απόφασή τους να απέχουν από τους αγώνες της, μεταδίδοντας την επιστολή τους προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ). Η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας έπειτα από τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου.

Super League: Οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής

Στην επιστολή αναφέρεται η μακροχρόνια επίθεση κατά των διαιτητών, όπως προσβολές, προπηλακισμοί, απειλές και επιθέσεις, καθώς και η έλλειψη σεβασμού προς τους βασικούς κανόνες και τις λειτουργίες του παιχνιδιού. Επισημαίνεται ότι οι πρόσφατες απειλές εναντίον του Τάσου Παπαπέτρου και της οικογένειας του, μετά τον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, αποτελούν το καταλυτικό σημείο για την απόφαση των διαιτητών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη στήριξή της στους διαιτητές και προτρέπει αυτούς να καταθέσουν στο Άρειο Πάγο. Τέλος, η επιστολή των διαιτητών καταλήγει με τη δήλωση ότι δεν υπάρχουν πλέον οι συνθήκες για να ασκηθούν τα καθήκοντά τους, μέχρις ότου επιστρέψει η ασφάλεια για την σωματική τους ακεραιότητα.

Super League: Στον «αέρα» η 14η αγωνιστική – Δηλώνουν κώλυμα οι διαιτητές -  Onsports.gr

Η επιστολή προς την ΚΕΔ

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ

Αξιότιμα ​​μέλη της ΚΕΔ

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεση των ευθυνών.

Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.

Τα συμβάντα του μήνα, με την βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του τελευταίου διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένεια του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος- Ολυμπιακός η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε υποσχέσεις αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ασφάλεια.

Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντά του σε κανέναν αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι τις συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική μας ακεραιότητα!»