Κρίσιμες στιγμές στον πόλεμο του Ισραήλ: Αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρου στη Γάζα

0
7


Ένας Ισραηλινός που είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρεται ότι “δολοφονήθηκε” στη Γάζα από τους απαγωγείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση του κιμπούτς όπου ζούσε και του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων. Ο άνδρας, Σαχάρ Μπαρούχ, ηλικίας 25 ετών, είχε απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάς από το σπίτι του και μεταφέρθηκε στη Γάζα, όπου σκοτώθηκε. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο αδελφός του, Ιντάν, είχε επίσης χάσει τη ζωή του στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε την αποτυχία μιας επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρων, με δύο ισραηλινούς στρατιώτες να τραυματίζονται σοβαρά. Δήλωσε ότι κανένας όμηρος δεν απελευθερώθηκε και πολλοί τρομοκράτες που συμμετείχαν στην απαγωγή και την κράτηση των ομήρων σκοτώθηκαν.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ της Χαμάς ανακοίνωσαν την αποτυχία μιας επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρων από ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, με μεγάλο αριθμό απωλειών και τον θάνατο ενός ομήρου. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Χαμάς παρουσιάζει τη σορό του Σαχάρ Μπαρούχ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, 138 όμηροι παραμένουν κρατούμενοι στη Γάζα μετά την απελευθέρωση στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με συμφωνία με την Χαμάς. Αυτή η συμφωνία περιλάμβανε την αποφυλάκιση 105 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 240 Παλαιστινίων που κρατούνταν στο Ισραήλ.