Κρίσιμη Κατάσταση: Αγωνία για τον 28χρονο αυτιστικό άτομο – Το NHS και το τοπικό συμβούλιο επεμβαίνουν – [Βίντεο]

0
6

Ο Nicholas Thornton, 28 ετών και αυτιστικός, βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας ψυχολογική και σωματική κακοποίηση σε νοσοκομείο ψυχικής υγείας. Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την τερματική διακοπή αυτής της πρακτικής, περισσότερα από 2,000 άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό παραμένουν παγιδευμένα σε μονάδες ψυχικής υγείας σε όλη την Αγγλία.

Calls for government to act to stop 'cruel' incarceration of autistic  patients | The Independent

Η ανεξάρτητη αναθεώρηση διασφάλισης προτρέπει το NHS και το τοπικό συμβούλιο να εντοπίσουν άμεσα κατοικία για τον κ. Thornton λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στο νοσοκομείο Rochford. Οι συνθήκες διαβίωσής του είναι ανησυχητικές, και η μητέρα του εκφράζει ανησυχία για την ανεπαρκή φροντίδα που λαμβάνει.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το προσωπικό στο νοσοκομείο δεν είναι εκπαιδευμένο στην υποστήριξη ασθενών με αυτισμό, ενώ οι εικόνες από το δωμάτιο του κ. Thornton αποκαλύπτουν ανάγκη άμεσης δράσης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του.

@c4news Nicholas Thorton is one of more than 2,000 people with autism and learning disabilities stuck in mental health hospitals across England, despite repeated Government promises to end the practice. #autism #learningdisability #mentalhealth #hospital #ukgov #channel4news ♬ original sound – Channel 4 News