Κυβέρνηση: Διυπουργική σύσκεψη στις 11 για οπαδική βία

0
10

Η προγραμματισμένη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συγκαλείται σήμερα μετά τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα. Το σημαντικό αυτό συμβάν προκάλεσε τη σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με σκοπό να συζητήσουν τα πιθανά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, συμπεριλαμβανομένων και των πιο αυστηρών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης έρχονται μετά από αντίστοιχα σχόλια από αξιωματούχους, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην προστασία των πολιτών, των αθλητικών εκδηλώσεων και του κοινού που επιθυμεί να απολαμβάνει αυτές τις στιγμές χωρίς επεισόδια.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στο Ρέντη, με εντατικούς ελέγχους για την εξεύρεση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση. Η ανησυχία παραμένει, καθώς οι ενέργειες των χούλιγκαν δείχνουν προβληματικές και η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων δυσκολεύει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά

“Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα”