Νετανιάχου: Απέρριψε εκκλήσεις για τερματισμό πολέμου

0
15

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε τις διεθνείς κλήσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τις ως αντιφατικές προς τον βασικό στόχο του πολέμου, που είναι η εξάλειψη της Χαμάς. Κατά την ενημέρωση της κυβέρνησής του, εξήγησε ότι εκφράζοντας υποστήριξη για την εξάλειψη της Χαμάς, δεν μπορεί να δεχθεί πιέσεις για τη λήξη του πολέμου που θα αποτρέψουν αυτήν την εξάλειψη.

Ταυτόχρονα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Μοχάμαντ Σταγιέχ, μιλώντας στη διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχας, ανέφερε ότι η ΗΠΑ πρέπει επίσης να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στην παλαιστινιακή πλευρά.

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας (IDF) συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, στοχεύοντας σε υπόγεια φρεάτια και σήραγγες που χρησιμοποιούνται ως χώροι επικοινωνίας από τη Χαμάς. Αναφέρουν επίσης ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έχουν χτυπήσει πολλούς τρομοκρατικούς στόχους, όπως εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις αυτές, στρατεύματα των IDF εντόπισαν και κατέστρεψαν αποθέματα όπλων, πραγματοποίησαν στοχευμένες επιδρομές σε στρατιωτικές τοποθεσίες και απέτρεψαν επιθέσεις που σχεδίαζε η Χαμάς κατά των στρατευμάτων τους.