Ο Μακρόν αντιμετωπίζει διαδικτυακή κριτική για την προσφορά διαλόγου με τον Πούτιν

0
6

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε υπό το φως της διαδικτυακής κριτικής μετά τη δημόσια του δήλωση ότι δεν έχει αλλάξει τον αριθμό τηλεφώνου του και είναι έτοιμος για διάλογο με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι χρήστες των social media καταδίκασαν τη δήλωση του Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς την “μηδενικό επίπεδο διπλωματίας“.

Η Annie Arnaud κατήγγειλε τον Γάλλο Πρόεδρο για έλλειψη διπλωματικής ευφυΐας, ενώ ο χρήστης Neo X αμφέβαλε για το εάν ο Πούτιν θα ανταποκριθεί. Άλλοι χρήστες εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης του Μακρόν, όπως ο Alain Mettraux.

Пропаганда и разжигание ненависти»: в Париже осудили Эрдогана,  предложившего Макрону «полечить психику» - Росбалт

Παράλληλα, υπήρξαν και χρήστες που εκφράστηκαν επικριτικά για την επιλογή του Μακρόν να προσφέρει διάλογο, όπως ο Shura2099 που χαρακτήρισε την κίνηση ως “κακή χαμένη” χωρίς αναμενόμενα αποτελέσματα. Ένας άλλος χρήστης, xaviergillesb, πρότεινε στον Μακρόν να καλέσει τον Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός του παραμένει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν δήλωσε προηγουμένως ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για συνέχιση του διαλόγου με τη Γαλλία, ενώ ο Μακρόν είχε αναφέρει ότι υπήρχαν καλές εργασιακές σχέσεις προτού τις διακόψει ο Γάλλος συνάδελφός του.