Ο ΟΗΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Ρασκ του Ιράν

0
5

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Stéphane Dujarric, καταδίκασε έντονα την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Ρασκ του Ιράν. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπογράμμισε την ανάγκη να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Η τρομοκρατική ομάδα “Jaish αλ-Αντλ” έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα στην κομητεία Jask.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν βαθιά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και προς τον ιρανικό λαό και την κυβέρνηση. Επίσης, ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από ερώτηση του ανταποκριτή του IRNA κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ο Dujarric επιβεβαίωσε την καταδίκη του ΟΗΕ για την τρομοκρατική επίθεση.

Iran FM spokesman condemns terrorist attack in Rask - IRNA English

Προηγουμένως, ο πρέσβης του Ιράν στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, είχε στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καλώντας για καταδίκη της επίθεσης. Στην επιστολή του, ο Ιραβανί υπογράμμισε την ανάγκη έντονης καταδίκης από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα Jaish ul-Adl με έδρα στο Πακιστάν, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έντεκα αστυνομικών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.