Ο Σκηνοθέτης Baz Luhrmann εκφράζει σνησυχίες για την έλλειψη ρύθμισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη του Χόλιγουντ

0
15

Ο διάσημος σκηνοθέτης Baz Luhrmann, γνωστός για την επικείμενη ταινία “Elvis,” έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Σε συνέντευξή του στο Sky News, προειδοποίησε ότι, παρά τη θετική του εμπειρία με το ρομπότ καλλιτέχνη Ai-Da, η βιομηχανία χρειάζεται άμεσα ρύθμιση.

Ο Luhrmann εκφράζει τον προβληματισμό του για την έλλειψη κανονισμών που αφορούν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία κινηματογραφικού περιεχομένου. Ενώ εκτιμά την πρόοδο της τεχνολογίας, τονίζει ότι οι κανονισμοί παραμένουν πολύ πίσω, ενισχύοντας την ανάγκη για συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές.

Εστιάζοντας στη συνεργασία του με το ρομπότ Ai-Da για μια διαφημιστική καμπάνια, εκφράζει την πεποίθηση ότι, παρά την χρησιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης, η βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει την προκλητική εποχή με κατάλληλους κανονισμούς για να προστατεύσει τη δημιουργική διαδικασία και τα δικαιώματα των δημιουργών.

Συμπεραίνει υπογραμμίζοντας τη σημασία της “σωστής διακυβέρνησης και κατανόησης της τεχνητής νοημοσύνης,” ενώ παράλληλα αναφέρει την ανάγκη για προσοχή στην ανθρώπινη δημιουργικότητα που παραμένει απαραίτητη και ανεκτίμητη στη δημιουργία καλλιτεχνικού περιεχομένου.