Ολυμπιακός: Οικονομικό κέρδος και προοπτικές στο Europa Conference League

0
11

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση επί της Μπάτσκα Τόπολα, ο Ολυμπιακός ασφαλίζει την τρίτη θέση στον όμιλο και τη συμμετοχή του στα play off του Europa Conference League το 2024. Η ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα από το Europa League, ενώ προβλέπεται ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο με την πορεία τους στο Conference League.

Τα ήδη εξασφαλισμένα χρήματα από την ευρωπαϊκή τους πορεία ανέρχονται περίπου στα 9 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη από το Conference League να προβλέπεται να αυξηθούν. Με τη συμμετοχή στα play offs, η ομάδα κέρδισε 100.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους ομίλους του Europa League πρόσθεσε επιπλέον 3.630.000 ευρώ. Τα οικονομικά δεδομένα στο Conference League συμπεριλαμβάνουν 300.000 ευρώ από τη συμμετοχή στα play offs, 3.432.000 ευρώ από την 7η θέση στην κατάταξη της UEFA, καθώς και αναμενόμενα κέρδη από το market pool που δεν έχουν ακόμη “κλειδωθεί.”

Ολυμπιακός: Τα χρήματα που κυνηγάει στο Europa League και η διαφορά με το Conference  League

Συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει 8.932.000 ευρώ, με τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης ανάλογα με την πορεία του στο Conference League. Τα κέρδη ανέρχονται σε 600.000 ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης στους “16,” 1 εκατ. ευρώ στα προημιτελικά, 1 εκατ. ευρώ στα ημιτελικά, και 3 εκατ. ευρώ στον τελικό, με την κατάκτηση του τίτλου να προσφέρει επιπλέον 2 εκατ. ευρώ.