Ουκρανοί στρατιώτες: Κυριαρχεί σκοτεινή ατμόσφαιρα εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία

0
19

Μια σκοτεινή διάθεση κυριαρχεί στους στρατιώτες της Ουκρανίας σχεδόν δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους. Παρά την απογοητευτική αντεπίθεση αυτό το καλοκαίρι και τα σημάδια αμφιβολίας για την οικονομική υποστήριξη από τους συμμάχους, οι Ουκρανοί στρατιώτες δηλώνουν ότι παραμένουν αποφασισμένοι να νικήσουν. Ωστόσο, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, ανησυχούν ότι η Ρωσία είναι καλύτερα εξοπλισμένη για τη μάχη και εκφράζουν απογοήτευση για το ότι βρίσκονται πάλι σε θέση άμυνας σε έναν αντιπαλότριμμο πόλεμο.

Η δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών, που παλιά ήταν εξαιρετικά σπάνια και εκφραζόταν μόνο ιδιωτικά, είναι τώρα πιο συνηθισμένη και ανοικτά εκδηλωμένη. Στη νότια πόλη της Χέρσον, όπου η Ουκρανία εξαπολύει επιθέσεις εναντίον καλά οπλισμένων ρωσικών στρατευμάτων στο άλλο πλευρό του ποταμού Ντνίπρο, οι στρατιώτες αναρωτιούνται γιατί αυτές οι δύσκολες αμφίβιες επιχειρήσεις δεν ξεκίνησαν μήνες πριν, σε ζεστότερο καιρό.

Παρατηρείται κόπωση και απογοήτευση τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου οι διαφωνίες μεταξύ των ηγετών έχουν πρόσφατα γίνει δημόσιες.