Παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα κατηγορεί το Ισραήλ για έγκλημα πολέμου στη Γάζα

0
8

Η κατηγορία του Ισραήλ για έγκλημα πολέμου από την Παγκόσμια Οργάνωση για τα Δικαιώματα έχει ρίξει φως στην κρίση στη Γάζα. Μετά από μήνες βομβαρδισμών και πολιορκίας, το Ισραήλ βρίσκεται υπό το φως της παγκόσμιας δημοσιότητας για τις κατηγορίες πείνας και έλλειψης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου, παρά την αυξανόμενη πίεση από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, συνεχίζει τις στρατηγικές επιθέσεις και πολιορκία στη Γάζα, με στόχο την εξέταση της ομάδας της Χαμάς. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι έντονες, με τον Πάπα Φραγκίσκο να κατηγορεί τον Ισραήλ για τρομοκρατία, ενώ οι κατηγορίες του HRW για απεχθές έγκλημα πολέμου καλούν τους παγκόσμιους ηγέτες να επέμβουν.

Κύμα οργής και αλληλοκατηγορίες για το έγκλημα πολέμου στη Γάζα | ΕΦΣΥΝ

Οι τελευταίες επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία και αμάχους κατοίκους αναστατώνουν τη διεθνή κοινότητα, με πολλούς να αμφισβητούν την αναλογικότητα των ισραηλινών επιθέσεων. Η αυξημένη βία και οι αθώοι θάνατοι των παιδιών ενισχύουν τις κατηγορίες περί ανθρωπιστικής κρίσης και απάνθρωπης στρατηγικής πολέμου.