Περιπέτειες εκστρατείας: Κατηγορίες παραπλάνησης του κοινού κατά του Rishi Sunak

0
4

Ο Rishi Sunak βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μετά από κατηγορίες παραπλάνησης του κοινού, σχετικά με ένα “PM έρευνα” που αποδείχθηκε πως είναι μια δοκιμασία μάρκετινγκ από το Συντηρητικό Κόμμα. Τα φυλλάδια που διανέμονται στα νοικοκυριά χαρακτηρίζονται ως παραπλανητικά και “προπαγάνδα ρουτίνας για πάρτι”.

Η έρευνα, που δίνει στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να “μοιραστούν τις απόψεις τους με τον πρωθυπουργό“, έχει ως στόχο την προεκλογική εκστρατεία των Τόρις, όχι τη βελτίωση της χώρας.

Sunak insists Tories not a 'joke' on Rwanda as PM forced to plead with  Labour to back plan

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατηγορούν τον Sunak για “απελπισμένα πράγματα”, επισημαίνοντας πως η έρευνα μπορεί να παραπλανήσει τους ανθρώπους, προσποιούμενη ότι προέρχεται απευθείας από τον πρωθυπουργό.

Ο Sir Alistair Graham, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Προτύπων στη Δημόσια Ζωή, χαρακτήρισε την έρευνα “αναιδή” και υποστήριξε πως φαίνεται σαν κομματική προπαγάνδα.

Η κριτική επικεντρώνεται στην χρήση του ονόματος του πρωθυπουργικού γραφείου για την προώθηση της εκστρατείας, κατηγορώντας το Συντηρητικό Κόμμα για προσπάθεια προσκόλλησης στην εξουσία.

Damning New Poll Predicts Sunak Will Lose His Seat Amid Labour Landslide At  General Election

Ο Rishi Sunak, στην επιστολή του που συνοδεύει το ερωτηματολόγιο, δηλώνει πως η ομάδα του θα εξετάσει κάθε απάντηση. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν προτεραιότητες για τη Βρετανία και ρωτούν πώς ψήφισαν οι άνθρωποι σε προηγούμενες εκλογές.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ενθαρρύνουν τους πολίτες να επιστρέψουν το ερωτηματολόγιο, κατηγορώντας το Συντηρητικό Κόμμα για προσπάθεια απελπισμένης επαναφοράς εκλογικής υποστήριξης.