Πλημμύρες και θεάσεις κροκοδείλων στοχεύουν τη Βορειοανατολική Αυστραλία – [Βίντεο]

0
9

Ο πρώην τροπικός κυκλώνας Jasper προκάλεσε ανείπωτη καταστροφή στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αφήνοντας πίσω του πλημμύρες που ανέβασαν τα ποτάμια και προκάλεσαν την αιχμαλωσία ενός κροκοδείλου σε περίοδο καταιγίδας.

Σε πόλεις όπως το Ingham, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να αντιμετωπίζουν τις πολλαπλές προκλήσεις της υπερβολικής βροχόπτωσης. Οι πλημμύρες απειλούν να συνεχιστούν, με τον πρωθυπουργό της πολιτείας, Στίβεν Μάιλς, να προειδοποιεί ότι η βροχή δεν θα σταματήσει σύντομα.

Cyclone brings floods, crocodile sightings in Australia's northeast |  Reuters

Στο μεταξύ, στην πόλη Ingham, ένας κροκόδειλος μήκους 2,8 μέτρων αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας, προσθέτοντας έναν επιπλέον παράγοντα έκπληξης σε αυτήν την καταστροφική κατάσταση.

Ο καιρός στην Αυστραλία είναι επηρεασμένος από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, μεταξύ δασικών πυρκαγιών στη νοτιοανατολική Αυστραλία και πλημμυρών στη βορειοανατολική περιοχή. Οι αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.

@c4news Heavy rain linked to a tropical cyclone covered northern regions of Queensland, Australia, bringing record-breaking floods. These conversation officials captured a 9ft-long crocodile in the floodwaters #storm #Australia #queensland ♬ original sound – Channel 4 News