Πλήθος κόσμου στην χτεσινή πορεία για τον Γρηγορόπουλο – [Βίντεο]

0
11

Μια μεγάλη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες, με εκατοντάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται για να επισημάνουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και διασχίζει την πόλη, αφήνοντας το αντιεξουσιαστικό και αναρχικό κύκλο της να εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

Η πορεία, που περνά από την Εγνατία και την Εθνική Αμύνη, κατευθύνεται προς την Τσιμισκή, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν την κατάσταση. Προληπτικοί έλεγχοι έγιναν πριν τη συγκέντρωση, ενώ υπάρχει φράγμα αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο για να αποτραπεί η προσέγγιση της πορείας στο χώρο.

@reader.gr Πλήθος κόσμου στην πορεία για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. #ReaderGr #Γρηγοροπουλος #fyp #fy #foryourpage #greecetiktok #newstok ♬ πρωτότυπος ήχος – reader.gr

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ένας 15χρονος μαθητής, δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια της Αθήνας. Ο φόνος του προκάλεσε μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς και εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η δολοφονία προκλήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος ανοίγοντας πυρ, πυροβόλησε τον Αλέξη στην καρδιά. Οι ακριβείς λεπτομέρειες του γεγονότος παραμένουν αμφίβολες, αλλά η συνειδητοποίηση της αστυνομικής βίας και η διαμαρτυρία για την αναίτια απώλεια ενός νέου ανθρώπου οδήγησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη  Γρηγορόπουλου (φωτο & video) - ertnews.gr

Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών διήρκεσαν αρκετές εβδομάδες, με το γεγονός να εξελίσσεται σε ένα είδος κοινωνικού κινήματος για την αντίσταση κατά της αστυνομικής βίας και των κοινωνικών ανισοτήτων.