Προτάσεις Πρωθυπουργού: Πρόληψη και Συνάντηση με Εγκαυματίες

0
6

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο νεαρές εγκαυματίες και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Οργάνωσης για το Έγκαυμα και τους Εγκαυματίες “Salvia”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη φροντίδα, και τη βελτίωση της επίδρασης του υγειονομικού συστήματος στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η ιδέα δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση και φροντίδα των θυμάτων. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη κάλυψης των εξόδων σκευασμάτων, υλικών και φυσικοθεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και η αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ειδίκευση στον τομέα των εγκαυμάτων.

Συνάντηση Μητσοτάκη με εγκαυματίες και μέλη της οργάνωσης «Salvia»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή στην ανάγκη ενσωμάτωσης εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με την πρόληψη των εγκαυμάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης, σχολίασε τη δυνατότητα αναβάθμισης του εξοπλισμού και της χωροταξίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για την καλύτερη φροντίδα των εγκαυματιών. Επισημάνθηκε επίσης η σημασία της εκπαίδευσης στα σχολεία για την αντιμετώπιση φωτιάς, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων που συμβαίνουν στο περιβάλλον του σπιτιού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο εγκαυματίες μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες με τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις νεαρές γυναίκες για το θάρρος τους και την προσφορά τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα των εγκαυμάτων. Τόνισε τη σημασία του να μοιράζεται κανείς τις δυσκολίες του με τους άλλους και να συμβάλλει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στην κοινωνία.