Πρόβλεψη καιρού για τα Χριστούγεννα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ρίχνει φως στις συνθήκες

0
4

Από το απόγευμα, αναμένονται διάσπαρτες καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, και σταδιακά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων.

Τοπικά φαινόμενα αναμένονται, κυρίως μετά το μεσημέρι της Κυριακής, με άνεμους έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Αρχικά, παρατηρούνται νεφώσεις σε Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, δυτικά ηπειρωτικά, Ιόνιο και Αιγαίο, με σποραδικές βροχές σε Κρήτη και Εύβοια. Από το μεσημέρι, προβλέπεται εμφάνιση νεφώσεων και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Από το απόγευμα, αναμένονται τοπικές βροχές στη Δυτική Θεσσαλία, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Στην Πίνδο και στα ορεινά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αναμένονται χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι, με περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Σχετικά με τη θερμοκρασία, αναμένονται κυμάνσεις από -5 έως 15 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όσον αφορά στους ανέμους, αυτοί στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα παραμείνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ, εκτός από το Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο που θα επικρατούν δυτικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται διαστημικές νεφώσεις, με άνεμους αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, που θα εξελιχθούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδια ένταση. Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά ηλιοφάνεια με ανάπτυξη νεφώσεων από το μεσημέρι και πιθανές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί με ίδια ένταση. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.