Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή – Συγκρούσεις και κριτική πολιτικών αρχηγών

0
6

Η Βουλή υπερψήφισε με στενή πλειοψηφία, ακριβώς 158 ψήφους “ναι”, τον προϋπολογισμό του 2024, περιλαμβάνοντας δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων με πρόσθετα μέτρα στήριξης ύψους 2,5 δισ. ευρώ και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. Επίσης, περάστηκε ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας με 249 ψήφους “ναι”.

Η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μετάβαση από την κρίση στην πρόοδο. Ανακοίνωσε επίσης αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών στον ΕΣΥ.

Βουλή live: Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2024 - epolitika.gr

Από την άλλη, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για προϋπολογισμό πληθωρισμού και αντιαναπτυξιακών πολιτικών. Ο Σωκράτης Φάμελλος επικρίνοντας την κυβέρνηση ανέφερε ότι η πραγματικότητα που παρουσιάζεται αντίκειται στη ζωή των πολιτών, κατηγορώντας την για έλλειψη ακρίβειας.

Σε άλλα κόμματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη στεγαστική πολιτική και τα κόκκινα δάνεια, προτρέποντας για την κατάργηση της Golden Visa. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε επίσης στην αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πτυχές του προϋπολογισμού. Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ανασφάλεια και την κλιματική κρίση.