Σοκ και αναστάτωση στην Τουρκία: Επίθεση του προέδρου σε διαιτητή – [Βίντεο]

0
18

Η Τουρκία βρίσκεται σε σοκ μετά την απίστευτη επίθεση του προέδρου της ομάδας Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κότσα, στον διαιτητή Χαλίλ Ουμέτ Μελέρ. Ο πρόεδρος γρονθοκοπεί τον διαιτητή, μετά την οποία αποφασίζεται η αναστολή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη χώρα. Η επίθεση αυτή καταδικάζεται από την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρά έντονα.

Οι εικόνες της ντροπής καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Ανκαραγκιουτσού – Ριζεσπόρ και έχουν σοκάρει τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προκαλεί την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων επ’ αόριστον, ενώ δρομολογούνται ποινικές διαδικασίες κατά των υπευθύνων.

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, μέλος του κόμματος του Ερντογάν, έχει παραπεμφθεί για αποβολή, ενώ οι ποδοσφαιριστές Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου βρίσκονται στην ομάδα. Η ποδοσφαιρική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί ενάντια στην επικρατούσα βία και αντιαθλητική συμπεριφορά.