Σοβαρό ατύχημα σκι στο Νιού Χάμσαϊρ: Σκιέρ παγιδεύεται σε χιονοστιβάδα και πέφτει 500 πόδια

0
7
Dominic Torro was caught in an avalanche he triggered on Mount Washington in New Hampshire.

Ένας 30χρονος σκιέρ από το Νιου Χάμσαϊρ υπέστη σοβαρά τραύματα όταν πιάστηκε σε χιονοστιβάδα και έπεσε κατακόρυφα 500 πόδια σε μια απομακρυσμένη ρεματιά στο όρος Ουάσιγκτον. Ο Dominic Torro τραυματίστηκε στο κάτω πόδι, αλλά χάρη στη γρήγορη δράση ενός φίλου του και ενός άλλου σκιέρ, διασώθηκε με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

VIDEO: New Hampshire Skier Caught In Avalanche - Unofficial Networks

Το ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο, δείχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι χιονιού να σπάει κατά την πτώση του. Ο Torro υπέστη σοβαρό κάταγμα στο κάτω πόδι, με σοβαρή αιμορραγία. Η γρήγορη και αποτελεσματική δράση των φίλων του, καθώς και ενός άσχετου σκιέρ που βοήθησε μέσω τηλεφώνου, σταθεροποίησε την κατάστασή του και διευκόλυνε την διαδικασία διάσωσης.

Οι αρχές προειδοποίησαν για τον κίνδυνο απομονωμένων περιοχών ασταθούς χιονιού, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που συνεπάγεται η σκιά σε τεχνικά δύσκολα εδάφη, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της προετοιμασίας και της καλής διαχείρισης του εξοπλισμού για τη μείωση των κινδύνων στο χιονοδρομικό περιβάλλον.

@nbcnews A #NewHampshire man sustained life-threatening injuries after he fell 500 vertical feet while caught in an avalanche he triggered while #skiing ♬ original sound – nbcnews