Συντριβή μετρό στο Πεκίνο: Σοκαριστικός αριθμό τραυματιών – 102 άνθρωποι με σπασμένα κόκαλα

0
9

Μια τρομακτική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο συρμούς του μετρό στο Πεκίνο άφησε 102 ανθρώπους με σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Περισσότερα από 500 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης.

Τα τραίνα συγκρούστηκαν ενώ κατέβαιναν στη γραμμή του μετρό Changping. Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ολισθηρές διαδρομές και “υποβάθμιση του σήματος”, με αποτέλεσμα το ένα τρένο να φρενάρει ξαφνικά. Το επόμενο τρένο, που δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως, συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του πρώτου τρένου, αποκολλώντας τα δύο τελευταία βαγόνια.

Beijing train crash sends hundreds to hospital as China hit by heavy snow  and freezing temperatures - ABC News

Σκηνές από το περιστατικό δείχνουν επιβάτες συνωστισμένους στο σκοτάδι, με μερικούς να χρησιμοποιούν σφυριά έκτακτης ανάγκης για να σπάσουν τα παράθυρα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αέρα.

Οι επιπτώσεις του ατυχήματος προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των μεταφορικών δικτύων.

More than 500 injured as two trains collide in Beijing | The Canberra Times  | Canberra, ACT

Η εταιρεία Beijing Subway ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και δήλωσε ότι θα καλύψει τους ιατρικούς λογαριασμούς των τραυματιών. Το μετρό του Πεκίνο, που ανήκει στη δημοτική κυβέρνηση, εκτείνεται σε 27 γραμμές και διαθέτει χιλιάδες αμαξοστοιχίες που διασχίζουν την πόλη.

Η επιδείνωση του καιρού οδήγησε σε διακοπές σε οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές στο Πεκίνο, με τις θερμοκρασίες να προβλέπεται να πέσουν κατά 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Πολλές πόλεις έχουν κλείσει σχολεία και αναστενάζουν υπό τις χαμηλές θερμοκρασίες, που στο Πεκίνο αναμένεται να φτάσουν κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο.

@bbcnews More than 500 people were sent to hospital after the two trains collided in Beijing, China. #Subway #Beijing #China #BeijingSubway #Commute #Commuting #BBCNews ♬ original sound – BBC News