Θοδωρής Αθερίδης: Η δημόσια εξομολόγηση για τη μάχη με τον αλκοολισμό και η ανάγκη της δέσμευσης

0
11

Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά ανοιχτά στην κάμερα της εκπομπής “Ακόμα δεν είδες τίποτα” του MEGA, εξομολογούμενος για τη μάχη που έδωσε με τον αλκοολισμό και τη δημόσια εξομολόγηση που πραγματοποίησε πριν από χρόνια. Με αφορμή την διπλή του θεατρική παρουσία φέτος, ο γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από αυτήν την προσωπική εξομολόγηση.

Στη συνέντευξή του, εξηγεί ότι δεν το έκανε για να βοηθήσει άλλους, αλλά για να δεσμευτεί προσωπικά. Αναφέρει ότι η επιλογή της δημόσιας εξομολόγησης ήταν ένα στοιχείο δέσμευσης προς τον εαυτό του, καθώς ήθελε να αποφύγει την αίσθηση ντροπής στην περίπτωση που θα έπεφτε ξανά σε παρόμοια συμπεριφορά.

Θοδωρής Αθερίδης: «Η σχέση μου με τη Σμαράγδα Καρύδη διέρρευσε σχεδόν από  λάθος»

Ο Αθερίδης αναφέρει πως, παρότι πολλοί του είπαν ότι βοήθησε άλλους με την ιστορία του, η δημόσια εξομολόγηση ήταν καταρχάς ένας τρόπος να δεσμευτεί προς τον εαυτό του. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι αυτή η πράξη έχει λυτρωτικό αντίκτυπο στον κόσμο, καθώς πολλοί άνθρωποι εμπνέονται από παρόμοιες ιστορίες επιτυχίας στην καταπολέμηση των εθισμών τους.

Η δέσμευση αποτελεί κεντρικό θέμα στην εξομολόγηση του ηθοποιού, καθώς επισημαίνει τη δύναμη που προκύπτει από την προσήλωση σε έναν στόχο. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι έχει σταματήσει το αλκοόλ εδώ και 24 χρόνια, καταδεικνύοντας πώς η δέσμευση αποτελεί καίριο στοιχείο στη διαχείριση των προσωπικών προκλήσεων.