Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν – Νετανιάχου

0
11

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, προέτρεψε τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να ανοίξει το πέρασμα Karem Abu Salem (Kerem Shalom) για να παραδώσει την τόσο αναγκαία βοήθεια στη Γάζα.

Το Karem Abu Salem ήταν υπεύθυνο για το 60 τοις εκατό των εμπορευμάτων που εισέρχονταν στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος πριν από τις 7 Οκτωβρίου, και βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου, Γάζας και Ισραήλ.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε χθες ότι είδε «υποσχόμενα σημάδια» ότι η διάβαση μπορεί να ανοίξει σύντομα για να δοθεί βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε επίσης για «την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Γάζα και τόνισε τη σημασία της επίτευξης διαρκούς εκεχειρίας», ανέφερε η ανακοίνωση του Προέδρου.

Ο Γάλλος ηγέτης πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να βάλει τέλος στη βία που διαπράττουν οι έποικοι εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Δυτική Όχθη».